Hacı Hüseyin Yıldız (K.S)
Gönüller sultanı Hacı babamız 2005 AÄŸustos ayının 25 de Düzce de vefat eder. Åžu an kabri ÅŸerifleri Düzce ÅŸehir mezarlığındadır.
Sarsılmaz Çınar
Ali Ramiteni
Ali Ramiteni hazretleri, Silsile-i aliyyenin on ikincisidir. Buhara yakınlarındaki Ramiten kasabasında doğdu.
Herkese yol gösteren, kalbinden nur fışkıran Mahmud-i Encirfagnevi hazretlerinden çok faydalandı. Evliyalık derecelerine kavuÅŸtu. Maddi ilimlerde de yükseldi. Ä°badet ve derslerden sonra helal lokma kazanmak için dokumacılık yapardı. Bu sebeple kendisine dokumacıların ÅŸeyhi manasına Pir-i Nessac derlerdi.
Bir talebesi kendisine bir yemek getirmiÅŸti. Ona, "GetirdiÄŸin bu yemek, sıkıntılı bir anımızda imdada yetiÅŸti. Sen de bizden her ne muradın var ise iste! Çünkü hacet kapısı ÅŸu anda açıktır" buyurdu. Genç de; "Ä°limde ve evliyalık makamında size benzemekten baÅŸka bir arzum yoktur!" dedi. O da, "Çok zor ve yükü ağır bir iÅŸ arzu ettin. Bunun yükünü kaldıramazsın" buyurdu. Genç ise; "Dünyada tek muradım, aynen sizin gibi olmaktır. Fakat yine de her emrinize razıyım" dedi. O da, gence teveccüh etti. O genç, bir müddet sonra zahir ve batında Allahü teâlânın izniyle hocasının derecelerine kavuÅŸtu. Fakat aÅŸk sarhoÅŸu olup, kendinden geçti. Öylece kırk gün sonra vefat etti. Ona bir anda kendi makamlarını verip, kendisi gibi yaptığı için, iki aziz manasında, üstadın ismi de "Azizan" olarak kaldı.
Ali Ramiteni hazretleri ömrünün sonlarına doÄŸru Buhara'dan Harezm'e geldi. Sur kapısında konakladı ve oranın padiÅŸahına iki talebesini gönderdi. "Sultana gidiniz. Fakir bir dokumacı, ÅŸehrinize gelmiÅŸtir. Ä°zin verirseniz burada kalacak, izin vermezseniz geri gidecektir, deyiniz. EÄŸer izin verirse, sultanın elinden mühürlü bir belge alın" buyurdu. Talebeleri gidip sultana durumu arz ettiler. Sultan böyle bir isteÄŸi ilk defa duyduÄŸu için tuhaf karşıladı ise de, mühürlü bir belge verdi. Bu belgeyi talebeler getirdiler. Azizan hazretleri ÅŸehrin kenarında bir semte yerleÅŸti.
Her gün iÅŸçilerin toplandığı pazara gidip, içlerinden birkaç kiÅŸiyi alırdı. Onlara günlük yevmiyelerini sorduktan sonra; "Åžimdi abdest alıp, ikindi namazına kadar sohbetimize katılın. Ä°kindiden sonra da ücretlerinizi alıp evlerinize dönün" buyururdu. Ä°ÅŸçiler, çalışmadan oturmak suretiyle, ibadetlerini de yaparak hiç iÅŸitmedikleri ÅŸeyleri öÄŸreniyorlar, akÅŸama doÄŸru ise ücretlerini almayı ganimet biliyorlardı. Sohbetine bir defa katılan, sohbetin lezzetine doyamayıp, bir daha ayrılamıyordu. Bu durum, bütün ÅŸehre yayıldı. Herkes talebesi olmak can atıyordu. Her gün evi dolup dolup boÅŸaldı, duasını almak için herkes birbiriyle yarıştı. Nihayet bazıları, durumu sultana ÅŸöyle anlattılar:
"Åžehirde bir hoca türedi, herkes akın akın ona koÅŸuyor. Onun bir dediÄŸi iki edilmiyor. Her arzusunu, emirmiÅŸ gibi yapmak için yarış ediyorlar. Bu gidiÅŸle ÅŸehirdekiler, onu baÅŸlarına sultan seçerler de saltanatınızdan olursunuz.”
Sultan, da onun ÅŸehirden çıkması için bir ferman yazdırıp adamlarıyla gönderdi. O da gelenlere, "Bizim, ÅŸehirde yerleÅŸeceÄŸimize dair imzalı ve mühürlü bir fermanımız var. Sultan, eÄŸer kendi imzasını, mührünü ve iznini inkâr ediyorsa, biz de çıkıp gitmeye razıyız" cevabını verdi. Bu cevabı sultana bildirdiler. Sultan, verdiÄŸi izni geri almak küçüklüÄŸüne düÅŸmedi. Ayrıca gelip sohbetine katıldı. Onun sohbetindeki lezzeti ve inceliÄŸi iyi anlayan sultan, onun en önde gelen talebelerinden oldu.
​​​
​
​
​
​
​
-
Muhakkak Allah emaneti ehline vermenizi emreder
-
Allah-ü Teâlâ’nın sevgisi
-
Fetret Devresi
-
Hacı Babamızın Evlatlarına Nasihatları
-
Hacı Babamızın Halifeleri
-
Ä°mtihan Dünyası
-
Allah ve Resülü’nün dilinden dökülen inciler
-
Peygamberimiz Bir Sohbetinde buyurdular ki
-
Sohbet
-
Takva
-
Tasavvuf
-
Yaratılanı severiz yaratandan ötürü
-
Zikir
-
Hz.YUNUS ‘ dan (K.S.)
-
Rabıta ile Ä°lgili Âyetler Kudsi Hadisler ve Hadisi Åžerifler
​
Sevgili peygamberimiz (s.a.v)
Hazreti Muhammed Mustafa
Hz.Ebu Bekr Sıdık (r.a)
Selman-i farısı (r.a)
Kasım Bin Muhammed (r.a)
Cafer-i Sadık (r.a)
Bayezid el Bistami (r.a)
Ebul Hasan-i Harakani (k.s)
Ebu Ali Farmedi (k.s)
Yusuf Hamedani (k.s)
Abdulhalik Gücdüvani (k.s)
Arif Rivegeri (k.s )
Mahmud FaÄŸnevi (k.s)
Ali Ramitani (k.s)
Muhammed Baba Simasi (k.s)
Emir Külal(k.s)
Şahı Nakşibend Muhammed (Bahauddın )(k.s)
Alauddini Attar (k.s)
Yakub Çerhi (k.s)
Ubeydullah Ahrar (k.s)
Muhammed Zahid (k.s)
DerviÅŸ Muhammed Semarkandi (k.s)
Haceyi Muhammed Ä°mkeneÄŸi (k.s)
Muhammed Baki Billah (k.s)
Ä°mam-i Rabbani Ahmed Faruki (k.s)
Muhammed Masum es-Serhendi (k.s)
Muhammed Seyfeddın Serhendi (k.s)
Nur Muhammed Bedayunı (k.s)
Mirza Mazhar-ı Cann-ı Canan (k.s)
Abdullah Dehlevi (k.s)
Mevlana Halid BaÄŸdadi (k.s)
Seyyid Ali Nesep Tahal Hakkari( k.s)
Seyyid Taha el Hariri (k.s)
Muhammed Es’ad Erbili (k.s)
Kutbul Aktab Haci Halil Fevzi (k.s)
-
Letaife Hamse
-
Mürakebe Makamları
-
Nebî âşığı ÅŸair Nâbî
-
DerviÅŸin GeliÅŸ, GidiÅŸ Halleri
-
Takdir
-
KiÅŸinin Sevgisi
-
Nakşibendi Tarikatının Kaideleri ve Kandilleri